Ez a testmozgás az egyik legegyszerűbb mód az edzésfajták közül

A nyáron sokszor látjuk, utcákon a futó nőket és férfiakat. Ez a testmozgás az egyik legegyszerűbb mód az edzésfajták közül. Amilyen sokan edzenek a jó időben, annál kevesebbet látni a téli hónapokban, csak az elvetemültebbek kockáztatnak a hidegben egy megfázást. Ilyenkor, a fitnesz termekben sokkal többen vannak és folyamatosan mennek a futópadok.
A futópadok feltalálója 1817-ben William Cubitt volt, amit a raboknak fejlesztett a börtönben akkoriban.
Az otthoni használatra is kedvelt a futópad, hiszen a futópad olcsón, használtban pedig nagyon jó áron kapható. Mindez azért jutott eszembe, mert láttam pár videót róla a neten. Aki jól akar szórakozni, ajánlom keresd meg futópad szóra, nagyon durva és sok nevetséges baleset látható a buta futópad használókról. Nagyon tanulságos is egyben, hiszen ez a gép nem olyan veszélytelen, mint azt kinéznénk belőle. Fontos elolvasni azokat a használati útmutatókat, amely útbaigazít a veszélytelen használathoz. Egyik visszatérő hiba, hogy a futópad elhelyezéséhez legalább 2,5 méter kifutóhely szükséges. Miért? Az adatok szerint, ezek a futógépek nagy sebességgel is működhetnek. Ha valaki elesik rajta, vagy véletlenül rálép működés közben, hátravágja hatalmas erővel az embert. Persze olyan filmet is látni, ahol a futó tag megcsúszva akkorát esik a tag, hogy lebontja az egész súlyemelő készletet az állványról, pedig tőle minden legalább 5 méterre van a futópad mögött.
A tapasztalat az, hogy ez a gép sem egy veszélytelen eszköz. Aki ilyet akar hazavinni, előtte mérje fel a helyiséget, hiszen ha nem elegendő helyet hagy a kifutásra, még a falat is képes lebontani a tehetetlenség törvényét tapasztalva.

Szeretettel várunk a http://futopad-shop.hu oldalon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük